THRIVE Score (Totaled Health Risks in Vascular Events)

Clinical calculators

These tools do not replace clinical judgment. Results should be interpreted together with physician assessment, current guidelines, and the patient's clinical context.

Loading calculator…

THRIVE Score (Totaled Health Risks in Vascular Events)

Akut iskemik inmede yaş, NIHSS ve kronik hastalık yüküne dayanarak 3. ayda fonksiyonel sonuç ve mortaliteyi öngören 0-9 puanlı prognostik skor.

When to use

Akut iskemik inme tanısı konmuş hastada başvuru/değerlendirme sırasında prognostik beklentinin hesaplanması ve iletilmesi.

Formula

NIHSS: ≤10 → 0, 11-20 → 2, ≥21 → 4 puan. Yaş: ≤59 → 0, 60-79 → 1, ≥80 → 2 puan. Kronik hastalık (her biri 1 puan): hipertansiyon, diyabet, atriyal fibrilasyon. Toplam 0-9; yüksek skor kötü fonksiyonel sonuç ve yüksek mortalite ile ilişkilidir.

Interpretation

Artan THRIVE skoru 3. ayda iyi fonksiyonel sonuç (mRS 0-2) olasılığının azalması ve mortalitenin artmasıyla güçlü biçimde ilişkilidir. Risk bantları (düşük 0-2 / orta 3-5 / yüksek 6-9) niteliksel yorumlanmalıdır; mutlak oranlar kohorta göre belirgin değişir. Örneğin SWIFT/STAR validasyon kohortunda THRIVE 0-2 için iyi sonuç ~%80,9 ve mortalite ~%4,3; THRIVE 6-9 için iyi sonuç ~%31,0 ve mortalite ~%18,3 bildirilmiştir; TREVO-2 kohortunda 0-2 bandı için iyi sonuç ~%57,1 olarak farklı bulunmuştur (kohortlar arası varyasyona dikkat). Sonuç klinik bağlamla yorumlanmalıdır.

References

  • Flint AC, Cullen SP, Faigeles BS, Rao VA. Predicting long-term outcome after endovascular stroke treatment: the totaled health risks in vascular events score. AJNR Am J Neuroradiol. 2010;31(7):1192-1196.
  • Flint AC, Faigeles BS, Cullen SP, et al. THRIVE score predicts ischemic stroke outcomes and thrombolytic hemorrhage risk in VISTA. Stroke. 2013;44(12):3365-3369.

THRIVE skoru akut iskemik inme prognozunu öngörür; bireysel tedavi kararının (İntravenöz tromboliz veya trombektomi uygunluğu) yerine geçmez ve bu kararı belirlemek için kullanılmamalıdır. Dış doğrulama çalışmalarında yüksek eşiklerde duyarlılık düşük bulunmuştur; bu nedenle yüksek THRIVE skoru tek başına tedaviyi geri çekme (withdrawal of care) kararının gerekçesi yapılmamalıdır. NIHSS ve yaş eşik bantları ile kronik hastalık tanımları birincil kaynağa göre uygulanmıştır. Bu araç klinik kararın yerine geçmez.

Frequently asked questions

What is THRIVE Score (Totaled Health Risks in Vascular Events)?

Akut iskemik inmede yaş, NIHSS ve kronik hastalık yüküne dayanarak 3. ayda fonksiyonel sonuç ve mortaliteyi öngören 0-9 puanlı prognostik skor.

When is THRIVE Score (Totaled Health Risks in Vascular Events) used?

Akut iskemik inme tanısı konmuş hastada başvuru/değerlendirme sırasında prognostik beklentinin hesaplanması ve iletilmesi.

How is THRIVE Score (Totaled Health Risks in Vascular Events) calculated?

NIHSS: ≤10 → 0, 11-20 → 2, ≥21 → 4 puan. Yaş: ≤59 → 0, 60-79 → 1, ≥80 → 2 puan. Kronik hastalık (her biri 1 puan): hipertansiyon, diyabet, atriyal fibrilasyon. Toplam 0-9; yüksek skor kötü fonksiyonel sonuç ve yüksek mortalite ile ilişkilidir.

How is the THRIVE Score (Totaled Health Risks in Vascular Events) result interpreted?

Artan THRIVE skoru 3. ayda iyi fonksiyonel sonuç (mRS 0-2) olasılığının azalması ve mortalitenin artmasıyla güçlü biçimde ilişkilidir. Risk bantları (düşük 0-2 / orta 3-5 / yüksek 6-9) niteliksel yorumlanmalıdır; mutlak oranlar kohorta göre belirgin değişir. Örneğin SWIFT/STAR validasyon kohortunda THRIVE 0-2 için iyi sonuç ~%80,9 ve mortalite ~%4,3; THRIVE 6-9 için iyi sonuç ~%31,0 ve mortalite ~%18,3 bildirilmiştir; TREVO-2 kohortunda 0-2 bandı için iyi sonuç ~%57,1 olarak farklı bulunmuştur (kohortlar arası varyasyona dikkat). Sonuç klinik bağlamla yorumlanmalıdır.