FLACC (Face, Legs, Activity, Cry, Consolability) Scale

Clinical calculators

These tools do not replace clinical judgment. Results should be interpreted together with physician assessment, current guidelines, and the patient's clinical context.

Loading calculator…

FLACC (Face, Legs, Activity, Cry, Consolability) Scale

Sözel olarak ağrısını ifade edemeyen (özellikle 2 ay - 7 yaş arası) çocuklarda beş davranışsal kategoriyi (Yüz, Bacaklar, Aktivite, Ağlama, Tesellİ edilebilirlik) gözlemleyerek ağrı şiddetini 0-10 arası puanlayan davranışsal ölçek.

When to use

Postoperatif dönemde veya akut ağrılı durumlarda, kendini sözel olarak ifade edemeyen bebek/küçük çocukta (2 ay - 7 yaş) ya da bilişsel engel nedeniyle kendini ifade edemeyen hastalarda ağrı değerlendirmesi.

Formula

Her kategori (Yüz, Bacaklar, Aktivite, Ağlama, Teselli Edilebilirlik) 0-2 puan arası değerlendirilir ve toplanır. Toplam skor 0-10 aralığındadır. 0 = ağrı yok/rahat; 1-3 = hafif rahatsızlık; 4-6 = orta düzey ağrı; 7-10 = şiddetli ağrı/rahatsızlık.

Interpretation

FLACC 0 ağrı yokluğunu veya rahat durumu; 1-3 hafif rahatsızlığı; 4-6 orta düzey ağrıyı (analjezik değerlendirmesi önerilir); 7-10 şiddetli ağrı veya belirgin rahatsızlığı (acil analjezi değerlendirmesi önerilir) gösterir. Tekrarlayan ölçümler tedaviye yanıtı izlemek için kullanılabilir.

References

  • Merkel SI, Voepel-Lewis T, Shayevitz JR, Malviya S. The FLACC: a behavioral scale for scoring postoperative pain in young children. Pediatr Nurs. 1997;23(3):293-297.

FLACC gözlemsel bir ölçektir; gözlemci farklılıkları sonucu etkileyebilir. Bilişsel engelli çocuklarda kullanılabilir ancak yorumlanırken dikkatli olunmalıdır. Skor tek başına analjezik tedavi kararını belirlemez; klinik bağlam ve tekrarlayan değerlendirmelerle birlikte kullanılmalıdır.

Frequently asked questions

What is FLACC (Face, Legs, Activity, Cry, Consolability) Scale?

Sözel olarak ağrısını ifade edemeyen (özellikle 2 ay - 7 yaş arası) çocuklarda beş davranışsal kategoriyi (Yüz, Bacaklar, Aktivite, Ağlama, Tesellİ edilebilirlik) gözlemleyerek ağrı şiddetini 0-10 arası puanlayan davranışsal ölçek.

When is FLACC (Face, Legs, Activity, Cry, Consolability) Scale used?

Postoperatif dönemde veya akut ağrılı durumlarda, kendini sözel olarak ifade edemeyen bebek/küçük çocukta (2 ay - 7 yaş) ya da bilişsel engel nedeniyle kendini ifade edemeyen hastalarda ağrı değerlendirmesi.

How is FLACC (Face, Legs, Activity, Cry, Consolability) Scale calculated?

Her kategori (Yüz, Bacaklar, Aktivite, Ağlama, Teselli Edilebilirlik) 0-2 puan arası değerlendirilir ve toplanır. Toplam skor 0-10 aralığındadır. 0 = ağrı yok/rahat; 1-3 = hafif rahatsızlık; 4-6 = orta düzey ağrı; 7-10 = şiddetli ağrı/rahatsızlık.

How is the FLACC (Face, Legs, Activity, Cry, Consolability) Scale result interpreted?

FLACC 0 ağrı yokluğunu veya rahat durumu; 1-3 hafif rahatsızlığı; 4-6 orta düzey ağrıyı (analjezik değerlendirmesi önerilir); 7-10 şiddetli ağrı veya belirgin rahatsızlığı (acil analjezi değerlendirmesi önerilir) gösterir. Tekrarlayan ölçümler tedaviye yanıtı izlemek için kullanılabilir.